Nezařazené

Platím daně, podnikám a brečím

Odvádět daně samo o sobě není zas taková hrůza, ale dostat se k té či oné konkrétní částce může být občas pořádné peklo. Zvláště pokud jste daňové zákony v životě neviděl a ani je možná vidět nechcete. S podnikáním je však, bohužel, spojeno spousta nařízení, a hlavně speciálních úprav, které každý podnikatel musí mít zpracované a „zmáknuté“.

spočítejte si daně

Pokud na to nestačím

To se taky může stát, že zkrátka tomu nerozumíte nebo nemáte ponětí, co do které kolonky zařadit a nebudeme lhát, některé „vysvětlivky“ tomu také nepomáhají. Pokud tedy nechcete ztrácet nervy, čas a možná i síly, svěřte svoje účetnictví někomu, kdo se v tom vyzná. Dnes jsou už specializované firmy, které klidně zvládnou deset takových účetnictví najednou a vůbec si tak nemusíte lámat hlavu, že by k tomu dali někoho, kdo ani neví, která bije

Pokud na to chci stačit

Tak je nejlepší zajít do daňové poradny a zjistit si o tom všem něco navíc. Pokud nechcete platit účetní a chcete mít o všem přehled, jak se co dělá, tak je naprosto ideální, zvláště, jestli teprve začínáte nebo máte malé podnikání. Poradce si s vámi sedne, vše vám vysvětlí, především vám však poradí, co vlastně máte zapsat do všech těch kolonek.

Pokud na to stačím

Máte možná vystudovanou nějakou tu ekonomickou školu nebo jste zkrátka zběhlý v zákonech, můžete si k tomu o jednom večeru sednout sám. Na internetu je spousta detailních informací, jak a kde co vyplňovat a například studenti práv z Olomouce spustili projekt Nostis, který skrze video pomůže každému s vyplněním daňového přiznání, ale tak se tam dozvíte i něco o právní úpravě atd.

sezení na penězích

Pro vás je hlavní a cílové, abyste si zjistil – co je předmět vašeho podnikání dle zákona, jestli je to živnost taková či maková, poté je důležité propojit to s účetnictvím a zisky a ztrátami, dále je nezbytné, protože podnikatelé mají nějaké ty daňové úlevy, abyste si zjistili, které spadají právě na vás. Také je dobré započíst i počet zaměstnanců a velikost firmy.

Pokud tohle všechno dáte dohromady, možná nakonec zjistíte, že to není až tak úplná hrůza. Potom ale zjistíte, že na příští rok bude všechno jinak.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup